THEATERZAAL

Bram en Frank (cabaret)
Een cabaretvoorstelling die ook voor de makers zelf een grote verassing is! Bram en Frank zijn twee oude vrienden die elkaar weer ontmoet hebben na een aantal jaar van afwezigheid. En waar kan het ook anders dan dat deze ontmoeting op het podium plaatsvond! Bram is impro-virtuoos en hiphopartiest en Frank een stand-up comedian. Zonder te repeteren stappen zij het podium op en zoeken met behulp van grappen, raps of wat er ook in hen opkomt een antwoord op de vraag “waarom hebben wij elkaar zo lang niet gesproken?”

Dokter Joop (cabaret)
In ‘Nieuwe Hoop met Dokter Joop’ behandelt dokter Joop op deskundige wijze enkele kwesties waar we in ons dagelijks leven aan onderdoor gaan. Waarom kunnen we bijvoorbeeld nooit aan ons eigen verwachtingspatroon voldoen? Hebben we wel een realistisch beeld van onszelf? En wat is er nou toch van Moffel en Piertje geworden? In een groepstherapie zoekt dokter Joop samen met zijn cliënten naar antwoorden. Epische ballades worden hierbij niet achterwege gelaten.

From the Deepest Chest (dans)
Vier jongens: een basketballer en violist, een voetballer met passie voor art en dance en twee jongens die doen aan hiphop en breakdance. Ze hebben elkaar pas een paar maanden geleden in de dansstudio ontmoet, maar staan nu al te popelen om op het podium van het ASF hun danskunsten te vertonen.

Gastoptreden – Martijn Koning en Tex de Wit van Comedy Train 
Op vrijdag komen Martijn Koning en Tex de Wit van de Comedy Train langs om eenieders lachspieren te trainen. Met Comedy Train als geestelijke vader zijn ook deze jongens op menig festival te vinden.

‘O no he didn’t’, is een veelgehoord statement na een van de grappen van deze jongeman. Hij is scherp, en zegt wat jij en ik alleen durven denken. Bereid je vast voor, want met deze jongeman wordt het flink lachen op het ASF! Ken je hem niet van zijn columns, dan vast van zijn ‘zwarte pieten’ stuk dat hij onlangs op de radio vertelde.

Tex de Wit stapte in 2011 voor het eerst het stand-up comedypodium op en sindsdien is hij er niet meer vanaf te krijgen. Hij is het nieuwste lid van Comedytrain en beschikt over een goede portie droge, gevatte humor. Samen met Martijn zal hij de avond in een ander licht zetten, waar je zeker even goed voor moet gaan zitten.

Lukas Blom (singer-songwriter)
Lukas, een echte muzikant uit Amsterdam. Hij speelt een duet met zijn gitaar en bespreekt in zijn nummers de wereld zoals hij die ziet; dingen die hem opvallen, dingen die hem bewegen, alledaagse gebeurtenissen en tijdloze momenten.

Pan Y Circo (flamenco)

Het gezelschap, vier in totaal, bestaat uit Arjen, Manon, Wout en Ian. Eerstgenoemde was in een kleurrijk en recent verleden een vooraanstaande punk-drummer wiens slag het podium menig zalen in het Oostblok heeft beklommen. Zijn laars, beurs geraakt door het schoppen tegen het systeem, trok hij uit en ruilde het in voor de flamenco, cajon in het bijzonder. Dan Manon, de Spaans geschoolde danseres wiens passen en handen de sierlijkheid van Spanje uitmuntend vertolken. Wout, de Nagel, heeft zijn wetenschappelijke residentie in Valencia doorgebracht. Op de middelbare school werd al duidelijk dat Flamenco het geluid was dat zijn hart verstond en zijn handen konden spreken. Ian, opgegroeid onder strikt Ierse muziek, fladdert met zijn pen en melodicarond op de contour van de muziek.

Lion’s Den (singer-songwriter)
Matthieu Huijser, een singer-songwriter uit Amsterdam die wordt ondersteund door Casper van der Lans op de gitaar. Samen spelen zij warme, volle nummers waarmee zij het publiek weten te bespelen.

Djûke (singer-songwriter)
Deze bijzondere dame schrijft melancholische, pure nummers. Ze begeleidt zichzelf op de piano en betovert je met haar donkere stem. Djoeke wordt geïnspireerd door Jose Gonzalez, Agnes Nobel en Bon Iver. De diepte in haar nummers doen denken aan een sprookje. Laat je meenemen en droom even weg bij haar mystieke nummers!

Dan Tee (singer-songwriter)
Daan Tervooren speelt gitaar en kan nog goed zingen ook. Deze singer-songwriter is goed, heeft een gouden keeltje en een bijzondere sound. Tussen al deze krachtige stemmen levert hij zeker een knap staaltje werk.

Bugra Dejamort (singer-songwriter)
Bugra zingt graag liedjes over sigaretten. En meer. Tussendoor vertelt zij daarbij poëtische stukken en haar verwaarloosbare gedachten. Als klap op de vuurpijl bespeelt zij ook  moeiteloos gitaar en mondharmonica tegelijk.

 

MUZIEKZAAL

The Goodlife Gentlemen
Amsterdam en Utrecht kennen nog veel onbekend talent. Wij zijn blij ze te mogen verwelkomen op ons mooie festival. Deze band wordt gekenmerkt door funky rifjes, pakkende refreinen en een zeer karakteristieke zanger. Na een periode van radiostilte staan ze klaar om de podia weer te gaan betreden en trappen af op het Amsterdams Studenten Festival!

New Arrivals
Vijf jongens die zo vaak mogelijk  samen komen op een idyllische zolder met veel bedrading, versterkers, drumkits en andere mooie spullen. Samen schrijven zij nummers die gaan over henzelf, de anderen, het leven, de exen, de steden en vooralsnog de onbereikbare en onbekende dingen des levens.

Patches the Cat
Deze band maakt muziek uit het hart met een rauw randje. De band is te vergelijken met een knuffelbare huiskat die zijn klauwen in je gezicht achterlaat en waarvan de haren nooit meer uit je kleren gaan. In de muziek staan akoestische gitaar en liefde centraal en menig mannenverslindster heeft bewust of onbewust bijgedragen aan het repertoire. De band bouwt kleine liedjes en maakt ze tot iets groters met fijne instrumentatie.

Gastoptreden – Good Meat
Bluesrock is allang niet meer voor oude, zwarte mannen of melodramatische 20-ers in strakke, leren broeken. Deze vijf knappe heren zit het blues-jasje als gegoten! Rauw, maar toch toegankelijk. Hun grote inspiratiebronnen zijn onder meer Tom Waits, The Doors en Howlin Wolf, maar ook groepen als De Staat en Triggerfinger zitten in de muziek verweven. Genieten gegarandeerd.

The Current
Deze band is ook wel de quatro-staggioni pizza van de vernieuwde pop. The Current bestaat uit vier mannen die wel weten hoe ze het publiek moeten laten swingen. De zanger heeft een fantastische stem en wordt begeleid met onwijs goed gitaarspel en op de achtergrond een knap staaltje drums.

Raise the Aice
Raise the Aice is een vijfkoppige band uit Rotterdam met de drive om vele podia te verslinden. De band gebruikt een combinatie van Funk, Hard/Alternative Rock en Rap om energieke nummers te creëren. Wat hun doel is? Veel Ace Raisen en de meest energieke band te worden die ooit is voortgekomen uit de binnenstad van Rotterdam.

The Cuban Cigar Club
Deze vierkoppige band komt uit Amsterdam. Ze spelen blues, rock ‘n roll, indie en reggae met als basisingrediënten een hoge dosis energie en plezier. Laat je verleiden door hun kunsten!

Gastoptreden – Rich Aucoin
Knettergek, maar wat een feest. Helemaal uit Canada komt deze artiest en hij weet wel hoe je een feestje moet bouwen. Met zijn indie poprock en zijn onvergetelijke verschijning weet hij iedere zaal op zijn kop te zetten. Een euforische happening waar ieder meisje van droomt en die iedere jongen wil mee maken. Pas maar op, ook jij wordt betrokken bij zijn doldwaze performance.

Na de prijsuitreiking zullen we de wel befaamde dansschoenen aantrekken en feesten we door met Malawi.
Wie heeft nog niet van ze gehoord in Amsterdam? Deze vijf heren maken muziek waarvoor Amsterdam te klein lijkt te worden, maar toch laten ze zich nog graag even zien tijdens deze thuiswedstrijd. Omdat een feest geen feest is zonder Andrei Vilcov, Arif Malawi, Luc Mast, Job Jobse en Job Oberman, vonden wij dat het tijd werd het feest tot een échte knaller te maken. Samen draaien zij muziek die zich niet tot één genre laat beperken; techno, een jaren ’60 plaat, Malinese pop, slow-rave. De zaal wordt zonder twijfel tot in de vroege uurtjes betoverd.

 

EXPO

Anouk Slik
Het schilderij dat Anouk heeft geschilderd met acrylverf heet ‘Could this be paradise?’. Het is een kleurrijk geheel met vlinders, bloemen, bomen en wolken en bevat verschillende 3D elementen. Zij heeft zichzelf geschilderd met haar associatie van het paradijs. Anouk is nieuwsgierig naar wat jullie als kijker vinden van het schilderij!

Kas Woudstra
Een politicoloog met een grote passie voor de schilderkunst. En guess what? Hij heeft zelf ook al een flink aantal mooie werken geschilderd! Zijn werk is bijzonder, kleurrijk, abstract en zeker het kijken waard!

 

BIOS

Siesja Kamphuis
‘Sometimes it’s more than a change of season’ is een korte documentaire over de Bijlmer Bajes. Eenmaal in huis van bewaring afwachtend op je proces, zal het meer dan de reguliere seizoensverandering zijn. In een paar minuten wordt met voornamelijk beeldtaal een zware indruk achtergelaten.

Jasper Pol
Regiseusse van deze korte film is Marit Weerheijm. De productie was in handen van Jasper Pol en Dorian Eeckelaert. Zij hebben
een fictief filmpje gemaakt over ‘Lucia’. Lucia is een heel bijzonder meisje en in deze film leer je haar beter kennen en kom je steeds meer over haar te weten.

Fatma Yalgin
Fatma is Amsterdam ingegaan en heeft allerlei verschillende mensen gefilmd in de metro. Heel bijzonder is het om te zien hoe mensen met hun privacy omgaan, of juist niet.

Furtile_ (live performance)
Thom komt op het ASF een live performance weggeven in de Bioscoop. Het is een audiovisueel stuk waarbij hij zelf gaat spelen (electronisch). Heel gaaf!