DEELNEMERS VRIJDAG:
MUZIEKZAAL
The Cool Side Of Your Pillow (Muziek)
Michiel Schoehuys is ontzettend muzikaal en er zijn maar weinig instrumenten die hij niet kan bespelen. The Cool Side of Your Pillow speelt postmoderne romantische muziek en luisterend naar het unieke stemgeluid nemen ze je even mee uit het dagelijkse.

Moon Tapes (Muziek)
Moon Tapes is een indie/dreampop band uit Amsterdam, die dromerige liedjes maakt voorzien van catchy riffs en pakkende zangmelodieën overgoten met reverb.

Norwegian Blue (Muziek)
Norwegian Blue is een muzikaal trio uit Leiden; bestaande uit Janne (cello) , Marit (zang) en Judith (zang en piano), en opgericht in 2012. De muziek is melodieus en sfeervol. Kabbelend, soms stormachtig. De muziek is geboren uit de minimal music scene, maar heeft zich ontwikkeld tot een nieuwe stijl met een eigen geluid. Geïnspireerd door onder andere Philip Glass en Agnes Obel nemen de songs de luisteraar mee naar de toendra’s van het noorden, naar de bossen, de meren en de eindeloze zomeravonden.

PingPongPoëzie (Muziek)
PingPongPoëzie zingt liedjes. Over opgroeien in Tilburg, meisjes en de weg kwijt zijn. Hun naam komt voort uit hun grootste ambitie om, als groep met de discipline, uit te komen voor Nederland op de olympische spelen van 2020 in Tokyo. En aangezien ze enorm pretentieus zijn hebben ze zichzelf PingPongPoëzie genoemd.

The Anchor Creek (Muziek)
The Anchor Creek speelt voornamelijk bluesrock met invloeden uit het vroege bluestijdperk met een rauw randje. Ook vinden veel melodieën en ritmes hun oorsprong in de soul muziek van de jaren 60.

THEATERZAAL
Ad Hominem (Podiumkunst)
15 minutes drukt de toeschouwer met de neus op de feiten en stelt het gedragspatroon van een jonge generatie aan de kaak. In drie verschillende personages wordt zichtbaar hoe ieder op een eigen manier de toekomst probeert te ontvluchten. Een twintiger moet genieten, dat lijkt het uitgangspunt te zijn van deze generatie. Bovendien moeten we gezien worden, want als we niet worden waargenomen, zijn we er dan nog wel? We doen alles voor een beetje roem, al is het maar voor even. Volgens Andy Warhol is er voor elke aardbewoner een moment waarop hij of zij 15 minuten beroemd is. De damschreeuwer, de journaalonderbreker, we kennen ze wel, maar over al die figuren spreken we alsof het gekken zijn, aandachtshoeren. Maar zijn we dat allemaal niet een beetje?

Nana (Muziek)
Slechts begeleid door piano of gitaar, brengt Nana filmische, sferische, maar pure liedjes, ondersteund door een stem die dynamiek vanuit alle hoeken onderzoekt.

Coene Wouters (Podiumkunst)
De bossen verdwijnen, de poolkappen smelten, de zeespiegel stijgt, Wibi Soerjadi heeft een vriendin: het Einde der Tijden lijkt nabij. Het wordt weer tijd voor survival of the fittest. Hoe gaan we het overleven? Wat zijn onze kansen? Wie zijn the fittest? Wat kunnen we leren van K3? Coene Wouters organiseert een trainingskamp.

Rita Kárpáti’s Specific Ocean (Muziek)
De muziek van Rita Kárpáti’s Specific Ocean valt onder het label moderne creatieve muziek. Met jazz invloeden van vroegere klassieke componisten vertellen ze met hun muziek soms absurde maar tastbare verhalen.

Luuk Wojcik & Pieke Pleijers (Podiumkunst)
Luuk en Pieke combineren op eigen wijze poëzie met muziek.

Zeekoorts (Podiumkunst)
Zeekoorts bestaat uit een drietal. Laura en Nina zijn meer dan 8 jaar goede vrienden en spelen al jaren theater, deze winter hebben ze hun krachten gebundeld en voor het eerst samen een voorstelling gemaakt. In deze korte theatervoorstelling staat het gedicht Zeekoorts, geschreven in 1928 door de dichter J.J. Slauerhoff, centraal.

Ik moet weer op zee gaan, een goed schip en in ‘t verschiet
Een ster om op aan te sturen, anders verlang ik niet. (…)

Een man verlaat zijn vrouw. Verlangt hij te veel naar de zee of te weinig naar haar? Een voorstelling over verdriet, rouw, bedrog en verlangen naar het onbereikbare. De voorstelling is een combinatie van theater, poëzie, film en muziek.

Mokum Klatsj (Muziek)
De band speelt klezmer: oorspronkelijke joodse muziek uit Oost-Europa, gespeeld op joodse bruiloften. Deze muziek werd gemixt met de Oost-Europese muziek. Het is erg vrolijke muziek met af en toe een treurig ondertoontje.

Beperkt Houdbaar (Podiumkunst)
Bij Beperkt Houdbaar spelen Stefan Hendrikx en Andries Tunru aan de hand van input uit het publiek een complete comedyfilm, met alles er op en er aan. Álles. Meerdere verhaallijnen, een stuk of twintig personages, en aan het einde komt alles bij elkaar. Iedere avond is dus uniek, en jij bepaalt mee waar het verhaal over gaat! Of het nou een schapenscheerder op zoek naar liefde is, een matador op skivakantie of twee exen op Mars: Stefan en Andries maken er een spannend, muzikaal en bovenal kneitergrappig verhaal van.

Por de Mieux (Podiumkunst)
Pol Buchly & Mitch de Mooij zijn sinds kort een duo en vormen Por de Mieux. Por de Mieux stamt af van “Faute de Mieux”, wat betekent “Bij gebrek aan beter”

 

BIOSCOOP
If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy
“Als je een film over zelfstandige vrouwen wilt maken, moet je dan niet een film over onze familie maken?” Zo beginnen moeder en dochter gezamenlijk aan een portret over de vier generaties boven hen die het allen zonder man deden. Langzaam ontpopt zich een mysterieuze familietraditie waar de moeder trots op is, maar waar de dochter haar vraagtekens bij heeft.

AVA
AVA is geïnspireerd door de Nederlandse modeontwerpster Luna Mijnheer. De film vertelt het verhaal van Sophie, een eenzame wetenschapper die besluit een robot te bouwen, Ava, om haar gezelschap te houden. De film is geïnspireerd door de manier waarop Luna haarzelf ziet als een ‘scientific designer’. Heeft Sophies creatie positieve of negatieve gevolgen? Beoordeel het zelf!

HOUT
HOUT vertelt het verhaal van een gepensioneerde houtbewerker die zijn laatste dagen in een door sneeuw bedekt bos doorbrengt. Hij vervult hier zijn passie: het bouwen van houten dieren.
HOUT is een korte animatie gemaakt door tweedejaars animatie studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Het heeft vijf maanden gekost om het gehele project te verwezenlijken.

The Commonly Odd
Deze film is geïnspireerd door Femke Agema en haar nieuwe lente/zomer collectie 2015. Femke geeft zelf aan een contrasterende persoonlijkheid te hebben; ze wil leven zonder beperkingen, maar tegelijkertijd wil ze haar leven controleren en structureren. De filmmakers hebben dit concept gebruikt om de worsteling van Betty, een jonge vrouw die tegen twee kanten van haar persoonlijkheid aanloopt, te verbeelden. Aan de ene kant is ze angstig om ‘anders’ te zijn; aan de andere kant wil ze niet toegeven aan wat de maatschappij van haar denkt. Betty zal uiteindelijk op een irrationele en luchthartige manier haarzelf vinden.

Odi et Amo
Alles wordt anders voor toneelstudente Line (22) wanneer ze getuige is van een fataal ongeluk voor haar school. Haar perspectief op het leven verandert en haar onbezonnen levensstijl maakt plaats voor een zoektocht naar de zingeving van haar dagelijks leven. Odi et Amo is een observerende fictiefilm over het zoeken naar een eigen identiteit, keuzes maken en het omgaan met existentiële vraagstukken.

Collector of Curiosities
Deze film is geïnspireerd door de Nederlandse modeontwerpster Lisi Herrebrugh. Haar collectie ‘All Eyes on Us’ is gebaseerd op het idee de schoonheid van menselijke verschillen te beschermen. Vanuit dit idee laat Collector of Curiosities zien hoe mensen altijd staren naar hen die ‘niet normaal’ zijn; veroordelend, maar ook nieuwsgierig. De film vertelt over een man die zoekt naar menselijke rariteiten, die subculturen verzamelt en tentoonstelt. Echter, zulke culturen commercialiseren snel en voor de man is het daarom moeilijk zijn expositie fris en spannend te houden.

 

EXPOSITIERUIMTES
Gus Moystad
Gus Møystad begon serieus te tekenen nadat hij zijn liefde voor comics opnieuw ontdekte in 2012. Vanaf dat moment heeft hij zijn kunst ontwikkeld tijdens een Bachelor in kunstgeschiedenis en literatuur op Amsterdam University College. In augustus begint hij zijn eerste jaar op de kunstacademie. Zijn werk getuigt van een interesse in dubbelzinnigheid, het paradoxale, en ‘doublethink’. Hij werkt veel met het menselijk lichaam en organische vormen; vaak in contrast met geometrische, ‘harde’ vormen. Kleur wordt weinig gebruikt maar dit gebrek wordt gecompenseerd door decoratieve details die de ogen laten dwalen. Hij gebruikt een ‘claire ligne’ stijl die vaak met comics geassocieerd wordt, maar laat daaronder ook een duisternis zien. Zo kan men zijn werk niet echt plaatsen als alleen vriendelijk en komisch, of alleen gewelddadig en donker. 

Jonnah Bron
L()ve is intuïtief en experimenteel, rauw en puur, preuts en intiem, grof en zacht, licht en donker. Op een mysterieuze wijze laat Jonnah zien waarom zij zo gefascineerd wordt door de vrouw.

AiRich
AiRich (24) is een Visual Artist geboren en getogen in Amsterdam. Ze houdt zich al tweeënhalf jaar voornamelijk bezig met portretfotografie en haar stijl is een expressie en reflectie van haar levensstijl, smaak en roots. Van concepten creëren en styling tot fotograferen en nabewerking: AiRich is de persoon achter het volledig proces.
Soms zit het verhaal in de expressie, soms de styling of de setting – variërend van beauty shots tot conceptueel werk. De kleurcontrasten, het gebruik van zwarte modellen en haar rauwe stijl zijn vaste elementen die in haar werk sterk naar voren komen.

 

HAL:
Bram Bisperink
Johannes en de Doper