In deze ‘succesverhalen’ vertellen we kort over oud-deelnemers van het ASF die sinds hun deelname aan het ASF succesvol zijn geworden. Al deze namen stonden ooit als beginneling op het ASF maar zijn sindsdien erg gegroeid. Hopelijk geldt dit ook voor veel deelnemers van het festival van dit jaar!

Maaike Ouboter

Maaike is helemaal hot. Ze brak in 2013 door na haar auditie voor het televisieprogramma “De Beste Singer-Songwriter van Nederland”, waarbij haar liedje “Dat ik Je Mis” in no-time op nummer 1 stond.  Na een maand had ze al een gouden plaat in handen vanwege meer dan 15.000 verkochte exemplaren van haar hit. Momenteel is haar YouTube video al meer dan 8 miljoen keer bekeken. In 2013 deed ze ook mee aan het Amsterdams Studenten Festival en wij waren fan! Zo’n fan zelfs dat ze het jaar erna terug is gekomen om nogmaals op te treden op ons festival. Op dit moment tourt ze Nederland en België door (want ja, ook daar zijn ze fan) en op 20 maart staat ze in het uitverkochte Paradiso te Amsterdam. You go girl!

Lucas Hamming

Slechts eenentwintig lentes jong maar nu al maakt hij furore in de Nederlandse pop scéne. Lucas Hamming is een singer/songwriter die zich laat inspireren door artiesten zoals David Bowie en Jeff Buckley. Sinds dat Hamming mee heeft gedaan aan het Amsterdams Studenten Festival is hij onder andere uitgeroepen tot serieus talent bij 3FM. Ook heeft hij voor reuring gezorgd  in het tweede seizoen van de Beste Singer/songwriter van Nederland. Kortom, Lucas Hamming heeft sinds zijn deelname aan het ASF alleen maar meer faam en erkenning verworven. Een trend die zich in de toekomst zonder twijfel zal doorzetten.

Orange Skyline

Vorig jaar stond Orange Skyline nog als deelnemer op het ASF en sindsdien gaan ze ontzettend lekker! Op 3 januari zijn ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, touren ze heel Nederland door en deze zomer spelen ze op Concert at Sea. Met hun single ‘I Don’t Mind’ boeken ze succes na succes en zijn ze door de Popronde getipt als een van de beloftes van 2015.

Jasper van der Veen

“Omschrijf Jasper eens in één woord. Dan zegt hij of zij hoogstwaarschijnlijk: Discreet.”, zo staat op zijn website. Maar onopvallend is de komiek Jasper alles behalve! In 2012 stond hij in de finale van het Groninger Studenten Festival en in 2013 stond hij in de finale van ons mooie Amsterdams Studenten Festival. Daarnaast schittert hij tegenwoordig als stand up comedian van de ComedyTrain in club Toomler. Bovendien zit hij in het theatergezelschap ‘Hetze’ van vier jonge theatermakers, waarmee hij dit jaar de derde vakjuryprijs heeft mogen ontvangen van het Café Theater Festival in Utrecht. Dus nee, discreet willen we Jasper niet noemen. Maar met zo’n cabaret talent hoeft dat ook helemaal niet.

Kots

‘Frivole liederen over liefde, mannen en andere walgelijkheden’ is wat de dames van Kots beloven. Sinds 2013 zijn Marleen (20) en Stephanie (27) actief op de bühne en stukje bij beetje veroveren ze menig Neerlands theater. Sinds hun deelname aan het Amsterdams Studenten Festival in 2014 treden de dames geregeld op in theaters door het hele land. Met hun absurdistische humor en a-typische muziek weten ze hun publiek te shockeren en tegelijkertijd aan het lachen te maken. Dit is een kleinkunst duo die onvermoeid hun verovering van de Nederlandse cabaret voortzet.

On Eva

Marianne Heinis (1994) alias On Eva maakt liedjes over seks, doodgaan en al het andere wat interessant is. In 2014 stond ze op het podium van het ASF en speelde ook o.a. in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2013 in Paradiso. In september kwam haar debuut EP getiteld ’Niet Janken’ uit.

Hebe Vrijhof

Vanaf 2012 doen zij veel duo optredens, spelen op de radio en leggen hun eerste nummers als demo’s vast in de studio. Begin 2014 ontstond bij beiden de drang naar meer. Hebe schreef nieuwe nummers en oude nummers kregen nieuwe arrangementen. In 2014 stonden ze als deelnemer op het podium bij het ASF en traden vervolgens op in oa de North Sea Jazz club, Magneet festival, Museum Nacht en Rollende keukens. De opnames van Hebe’s eerste album ‘Nature’ staan gepland in de studio voor maart 2015.  Eind mei volgt de presentatie.