Reactie Dokter Joop
Winnaar van de juryprijs én de publieksprijs in de categorie podium kunst

18 april 2014: een historische dag. Niet alleen vond op deze datum in Zimbabwe de 34ste viering van de Dag van de Onafhankelijkheid plaats (groet aan onze Afrikaanse broeders), ook mocht ik op deze zonnige vrijdag als één van de winnaars van het ASF een buitengewoon kekke lavalamp in ontvangst nemen.   Mijn eerste. Ik was er blij mee.*

De lavalamp staat nu op mijn bureau. Wat deze gemoedelijk borrelende tower of power voor mij symboliseert, is, naast het feit dat jaren ’70 voortleven in ons allemaal, dat ik op het ASF een hele leuke avond heb gehad. De gelegenheid om voor mensen op te treden die je niet hoeft te chanteren, betalen of anderszins over halen om te komen kijken, is en blijft goud.

Plus: het ASF is vet. Het festival en alles eromheen hebben me geïnspireerd om nieuwe dingen te blijven maken. Fans van Dokter Joop (ja, ik bedoel jullie alle drie) evenwel niet getreurd: de Dokter zal terugkeren. Zolang de wereld ongeluk kent, zal Dokter Joop er zijn om zijn cliënten geestelijk bij te staan. Mocht je dus in bad liggen met een tosti-ijzer, of op het punt staan om afleveringen van GTST te kijken tot je ogen bloeden: doe het niet. Bezoek de website van Dokter Joop. Je hebt het nodig.

*Dat ik ook nog een shitload aan kaartjes voor allerlei voorstellingen heb gekregen, laten we voor het gemak even buiten beschouwing. Wanneer er lavalampen in het spel komen, moet je prioriteiten stellen.

 

Coene Wouters (Dokter Joop)