De IJland Studio heeft sinds 1985 een uitstekende internationale reputatie opgebouwd en is legendarisch voor zijn geweldige drumsound en zijn algehele sfeer. De opnamestudio is bij uitstek geschikt voor het opnemen van bands in een live setting.

Artiesten en producers die met de vintage Class-A mic pre-amps van de IJland Studio opnemen zijn verzot op hun warme, volle klankkleur. Tijdens het opnameproces wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan stijlvolle vintage- en gloednieuwe kwaliteitsapparatuur. Dit varieert van buizencompressoren, tape echo’s, vintage instrumenten en amps, en alle denkbare microfoons tot de nieuwste software en digitale bewerking.

Artiesten krijgen de volledige controle over de sessie, en wanneer gewenst zullen de  engineers/producers hun expertise gebruiken en met frisse ideeën komen. De studio wordt alom geprezen om z’n goede sfeer waarin muzikanten zich volledig kunnen richten op waar het allemaal om draait: te gekke opnames maken!

Daarom geven wij aan de winnaars van de publieksprijs opnametijd bij IJland Studio, zodat zij de ervaring van een echte studio en professionele equipment kunnen meemaken.