Website hoge lampVijftien jaar geleden, in het jaar 2000, werd het UvA Cultureel Festival voor het eerst georganiseerd. Pieter Pijlman, op dat moment hoofd van de ASVA, kwam met een fantastisch idee: een cultureel festival voor en door studenten. Met hulp van vele anderen heeft op 5, 6 en 7 juni van datzelfde jaar de eerste editie plaats kunnen vinden van het evenement. Op verschillende locaties door heel Amsterdam werd een podium geboden aan studenten met talent. Het was een succes!

In de jaren die volgden werd er steeds een nieuw bestuur aangesteld dat telkens weer vol enthousiasme aan de slag is gegaan om het festival te verbeteren en te laten groeien.  Het bestuur bestond het eerste jaar uit twee studenten. Doordat het evenement groeide, heeft ook het bestuur kunnen groeien. Op dit moment bestaat het bestuur uit een voorzitter, penningmeester, promotiecoördinator en twee festivalcoördinatoren.

Het festival heeft in de loop van de jaren veel veranderingen ondergaan. Het UvA Cultureel Festival veranderde in 2005 in het Amsterdams Studenten Festival om ook studenten van andere universiteiten en hogescholen in de stad aan te trekken. Daarnaast vindt het sinds drie jaar niet meer plaats op allerlei locaties door Amsterdam, maar komt alles samen op een plek: CREA, het cultureel studenten centrum.

Dit jaar zorgt het ASF voor twee avonden vol met bands, singer-songwriters, theater, cabaret en meer. Op 17 en 18 april 2014 zullen alle studenten die door de audities heen zijn gekomen de podia van CREA betreden om zo hopelijk de basis te leggen voor een glansrijke carrière. Deze optredens zullen beoordeeld worden door een professionele jury en er zullen mooie prijzen te winnen zijn.

WANNEER? DONDERDAG 17 april & VRIJDAG 18 april
WAAR? CREA – Nieuwe Achtergracht 170