Gastoptredens 2014

Maaike Ouboter
Ze stond twee jaar geleden al als deelnemer op het ASF en is tegenwoordig in een uitverkocht Paradiso te vinden! Maaike brak door met het televisieprogramma de Beste Singer-Songwriter van Nederland en raakte bij ons allen een snaar met haar gevoelige nummer ‘Dat ik je mis’. Afkomstig uit Amsterdam en met kleine, kwetsbare Nederlandse liedjes weet Maaike ons altijd weer te raken.

Ape Not Mice
Slim, muzikaal, sexy en vrolijk: deze vijfkoppige band is het allemaal. Hun creatieve, zorgeloze muziek is gebaseerd op indie-acts van Feist en Florence & The Machine, maar ook door followers van jazzy diva’s als Norah Jones en Rumer. Teksten met een knipoog en herkenbare knulligheden uit het dagelijks leven nemen je telkens weer even mee.

Mozes and the firstborn
Deze vier muzikale mannen uit Eindhoven halen hun inspiratie uit garagerock uit de jaren zestig. Naast garagerock en rock ‘n roll spelen zij ook akoestische pop en psychedelische nummers waarop je lekker weg kunt dromen. Op 3 maart 2013 verscheen hun single I’ve got Skills, wat hun werelddoorbraak in eigen land betekende. Met een benoeming als Serious Talent door 3FM en optredens op onder andere Lowlands en Best Kept Secret Festival timmeren zij hard aan de weg. Wij klappen in onze handjes dat ze tijd in hun schema vrij hebben gemaakt om hun lekkere rocky nummers op het ASF de zaal in te slingeren.

Martijn Koning en Tex de Wit van Comedy Train 
Op vrijdag komen Martijn Koning en Tex de Wit van de Comedy Train langs om eenieders lachspieren te trainen. Met Comedy Train als geestelijke vader zijn ook deze jongens op menig festival te vinden.

‘O no he didn’t’, is een veelgehoord statement na een van de grappen van deze jongeman. Hij is scherp, en zegt wat jij en ik alleen durven denken. Bereid je vast voor, want met deze jongeman wordt het flink lachen op het ASF! Ken je hem niet van zijn columns, dan vast van zijn ‘zwarte pieten’ stuk dat hij onlangs op de radio vertelde.

Tex de Wit stapte in 2011 voor het eerst het stand-up comedypodium op en sindsdien is hij er niet meer vanaf te krijgen. Hij is het nieuwste lid van Comedytrain en beschikt over een goede portie droge, gevatte humor. Samen met Martijn zal hij de avond in een ander licht zetten, waar je zeker even goed voor moet gaan zitten.

Good Meat
Bluesrock is allang niet meer voor oude, zwarte mannen of melodramatische 20-ers in strakke, leren broeken. Deze vijf knappe heren zit het blues-jasje als gegoten! Rauw, maar toch toegankelijk. Hun grote inspiratiebronnen zijn onder meer Tom Waits, The Doors en Howlin Wolf, maar ook groepen als De Staat en Triggerfinger zitten in de muziek verweven. Genieten gegarandeerd.