THEATERZAAL

Boris en Stijn (kleinkunst)
Boris en Stijn of Stijn en Boris: twee broers en twee handen op een buik. Samen zingen ze Nederlandse verhalende liedjes die je het gevoel geven dat je naar een prachtige musical zit te kijken. Al met al zorgt dit voor een en al gezelligheid op het podium!

Telekids Tribute Group (theater)
Deze theatergroep presenteert het toneelstuk “De Rest speelt: Waar zijn Ernst en Bobbie gebleven?” Ze tonen scenes uit het leven van de opgroeiende mens. Jonge mensen denken vaak ‘als ik later groot ben’. Volwassenen denken vaak ‘toen ik vroeger klein was’. Een origineel stuk over de lifestyle van volwassen worden.

Kots (Muzikaal cabaret)
Kots, het spreekt meteen tot je verbeelding.  En dat doet de show van Stephanie en Marleen ook. Samen zingen ze frivole liederen over liefde, mannen en andere walgelijkheden. Hun optreden barst van de energie, is origineel en bevat een flinke dosis humor!

Theatergroep Siblings speelt Poster Child (theater)
Poster Child is de monoloog van een jongen die ergens in het onbekende vastzit en niet weet hoe hij daar weg komt. Langzaam maar zeker beseft hij dat dit het eindstation is. Met een groot thema – de sterfelijkheid – heeft theatergroep Siblings een klein en kwetsbaar verhaal gemaakt, dat je in je hart raakt. Hun verhaal is gebaseerd en geïnspireerd op het verhaal van Matthew Shepard. Matthew was een 21-jarige student uit Wyoming, Amerika. En hij was homo. In 1998 werd hij in elkaar geslagen en vastgebonden aan een hek op een verlaten plek. Een fietser vond hem, maar vijf dagen later overleed de jongen alsnog aan zijn verwondingen. Sibling wil met dit stuk aan het publiek en zichzelf de oprechte vraag stellen wat het met je doet als je je langzaam beseft dat je doodgaat.

Sanne Daas (singer-songwriter)
Deze singer-songwriter is onafscheidelijk met haar gitaar. Ze zingt haar eigen gecomponeerde Engelse liedjes en dit doet ze met grote passie. Heerlijk zwoel en met haar fijne stem krijgt zij de zaal even stil.

Gastoptreden – MAAIKE OUBOTER
Ze stond twee jaar geleden al als deelnemer op het ASF en is tegenwoordig in een uitverkocht Paradiso te vinden! Maaike brak door met het televisieprogramma de Beste Singer-Songwriter van Nederland en raakte bij ons allen een snaar met haar gevoelige nummer ‘Dat ik je mis’. Afkomstig uit Amsterdam en met kleine, kwetsbare Nederlandse liedjes weet Maaike ons altijd weer te raken.

Jesse van den Doren (singer-songwriter)
Jesse maakt Nederlandstalige liedjes en met zijn mooie, zuivere, rustige stem probeert hij op deze manier hij kleine verhaaltjes te vertellen aan zijn publiek.

On Eva (singer-songwriter)
Marianne Heinis alias ‘On Eva’ schrijft liedjes over seks, doodgaan en al het andere dat interessant is. Haar Nederlandstalige liedjes die zij zingt met haar mooie, lieve stem zetten je soms aan het denken maar maken je ook doodgewoon lekker aan het lachen. 

Dave Moses (singer-songwriter)
Als je naar David’s soul en blues muziek luistert kun je niet anders dan vrolijk worden. Hij speelt piano en heeft een fantastische, rouwe stem waarmee hij krachtige en creatieve liedjes zingt. De gitarist Julio kent hij van dienst, via jammen en zijn vriendin. Oja, en zijn lievelingsdier is Balou de Beer. Ga hier even lekker voor zitten en geniet.

The cool side of your pillow (verhalende indie-folk/Americana)
Michiel Schoehuys is ontzettend muzikaal en er zijn maar weinig instrumenten die hij niet kan bespelen. Met zijn eigen, unieke stem zingt hij zijn eigen, unieke liedjes die je even meenemen uit het dagelijkse.

 

MUZIEKZAAL

New Soldado (voorheen KAAS)
Deze drie jongens spelen stoute piratenrock en beschikken over een knap staaltje techniek. Door de variatie die zij in hun nummers brengen is het een dynamisch schouwspel op het podium, waar genieten het toverwoord is.

Hebe Vrijhof
Samen met Luuk Janssen op de gitaar, Jelle Huiberts op de drums en Tijn Wybenga op de toetsen, zingt Hebe Vrijhof fantastische nummers. De emotie van een verhaal wordt in hun nummers gecombineerd met de rauwe klank van soul en blues, maar tegelijkertijd hoor je de catchy tonen van poëzie en de mooie harmonieën van jazz.

Gastoptreden – Ape Not Mice
Slim, muzikaal, sexy en vrolijk: deze vijfkoppige band is het allemaal. Hun creatieve, zorgeloze muziek is gebaseerd op indie-acts van Feist en Florence & The Machine, maar ook door followers van jazzy diva’s als Norah Jones en Rumer. Teksten met een knipoog en herkenbare knulligheden uit het dagelijks leven nemen je telkens weer even mee.

Gustav
Deze vierkoppige band speelt covers en eigen werk. Hun eigen liedjes bestaat uit melancholische nummers, afgewisseld met opgewekte melodieën die een heuse fifties-feeling hebben. De covers die zij spelen zijn al even afwisselend, van The Beatles of Regina Spektor tot Radiohead, maar bevatten allemaal die specifieke Gustav-twist.

Shu’al
Shu’al is een veelzijdig ensemble met een zeer gevarieerd repertoire: van authentieke klezmer tot hedendaagse pop. Het gezelschap bestaat uit vijf ambitieuze en muzikale studenten die op originele wijze een feestje bouwen op het podium.

Le Fromage
Vier vrouwen die elkaar al vanaf hun vijftiende kennen, samen op een podium Nederlandse liedjes zingen… Dat kan niet anders dan een feest worden! Ze zijn grappig, origineel, excentriek, leuk, eigentijds en deze combinatie is zeker de moeite waard om naar te luisteren!

Orange Skyline
Helemaal uit Groningen komt deze indie rockband. Ze stonden eerder al op Noorderzon en het Bevrijdingsfestival in Groningen, maar komen dit maal naar Amsterdam om ons hen catchy muziek te laten horen. De band wordt geïnspireerd door Oasis, The Libertines en The Who. Dit resulteert in swingende liedjes die met een verbijsterende on-Hollandse bravoure worden gebracht. Zaterdag 19 april staan zij zelfs in het voorprogramma van Kaiser Chiefs in Groningen!

Gastoptreden – Mozes and the firstborn
Deze vier muzikale mannen uit Eindhoven halen hun inspiratie uit garagerock uit de jaren zestig. Naast garagerock en rock ‘n roll spelen zij ook akoestische pop en psychedelische nummers waarop je lekker weg kunt dromen. Op 3 maart 2013 verscheen hun single I’ve got Skills, wat hun werelddoorbraak in eigen land betekende. Met een benoeming als Serious Talent door 3FM en optredens op onder andere Lowlands en Best Kept Secret Festival timmeren zij hard aan de weg. Wij klappen in onze handjes dat ze tijd in hun schema vrij hebben gemaakt om hun lekkere rocky nummers op het ASF de zaal in te slingeren.

 

DE TUIN

“Talking Heads”, vernoemd naar de fenomenale band uit de jaren ’80. De grote monden van deze creatievelingen staan nooit stil. De grote verhalen evenmin. Op de donderdagavond van het ASF verzorgt “Talking Heads” een afwisselend literair programma van ongepubliceerde jonge schrijvers die hunkeren naar een podium. Daar waar ze het liefst staan. Waar podiumvrees zich ontwikkelde tot een verslaving. Deze praatkoppen en taalkunstenaars zullen je meenemen op avonturen waarvan je dacht dat ze niet zouden bestaan. Wees Welkom.
Talking Heads is een initiatief van Notes of a Dirty Old Man & Verhaaltje voor de Dorst.

Aaron Mirck
Sytske van Koeveringen
Sebastièn Brachel
Hilke Heijmans
Pim Lammers
Jasmijn Kam
Lennart Sinnema
Sabina Lukovic
Maryn ArbouwEXPO

Anouk Slik
Het schilderij dat Anouk heeft geschilderd met acrylverf heet ‘Could this be paradise?’. Het is een kleurrijk geheel met vlinders, bloemen, bomen en wolken en bevat verschillende 3D elementen. Zij heeft zichzelf geschilderd met haar associatie van het paradijs. Anouk is nieuwsgierig naar wat jullie als kijker vinden van het schilderij!

Kas Woudstra
Een politicoloog met een grote passie voor de schilderkunst. En guess what? Hij heeft zelf ook al een flink aantal mooie werken geschilderd! Zijn werk is bijzonder, kleurrijk, abstract en zeker het kijken waard!


BIOS

Siesja Kamphuis
‘Sometimes it’s more than a change of season’ is een korte documentaire over de Bijlmer Bajes. Eenmaal in huis van bewaring afwachtend op je proces, zal het meer dan de reguliere seizoensverandering zijn. In een paar minuten wordt met voornamelijk beeldtaal een zware indruk achtergelaten.

Jasper Pol
Regiseusse van deze korte film is Marit Weerheijm. De productie was in handen van Jasper Pol en Dorian Eeckelaert. Zij hebben
een fictief filmpje gemaakt over ‘Lucia’. Lucia is een heel bijzonder meisje en in deze film leer je haar beter kennen en kom je steeds meer over haar te weten.

Fatma Yalgin
Fatma is Amsterdam ingegaan en heeft allerlei verschillende mensen gefilmd in de metro. Heel bijzonder is het om te zien hoe mensen met hun privacy omgaan, of juist niet.

Furtile_ (live performance)
Thom komt op het ASF een live performance weggeven in de Bioscoop. Het is een audiovisueel stuk waarbij hij zelf gaat spelen (electronisch). Heel gaaf!