DEELNEMERS DONDERDAG

MUZIEKZAAL
The Maybellenes(Muziek)
The Maybellenes spelen nummers die variëren van lekker zoet en zwoel tot mega pittig en rauw. De combinatie van loepzuivere zang, fijne akkoorden, de tropische sound van de percussie en badass baslijnen zal je versteld doen staan.

Last Thursday (Muziek)
De band is sinds april 2014 samen gekomen na een jamsessie in Amsterdam en spelen melodische pop-/folkmuziek.

My Kingdom for a Horse (Muziek)
Deze psychologie studenten combineren nostalgische en intieme folk met elektronische beats, soul en meer uptempo nummers.

Blupaint (Muziek)
Deze door oa Kings of Leon, the 1975 en Editors geïnspireerde band maakt heerlijke indie rock nummers. Zelf zegt de band dat je vooral moet komen kijken om een goed beeld te krijgen, want wat de band precies doet is niet in woorden te omschrijven.

Circo Simonelli (Muziek) 

THEATERZAAL
‘t Zintuig (Podiumkunst)
Titel: Een Les(s) Vol Mind
In onze moderne maatschappij worden we meegesleurd in een complexe wervelwind van informatie en prikkels. Dit weerhoudt ons ervan om bewust te zijn van het hier en nu, te genieten van het moment en ons mee te laten voeren met de stroom des levens. We piekeren, hebben stress en zijn altijd op zoek naar het strand met de witste zandkorrels en het helderste water. Omdat we eigenlijk nooit hebben geleerd hoe we moeten omgaan met al deze worstelingen komt ’t Zintuig met ‘Een les(s) vol mind’. In deze leerzame cursus staat het onderzoeken én trainen van de mind centraal.

Anouk Faasse (Podiumkunst)
Verhalen over hoe kut het leven wel niet is. Of in ieder geval, het leven met een kut. Maar ook geschikt voor de levensvariant met penis. Om dit alles weer dragelijk te maken zing ik ook liedjes, begeleid door de altijd charmante Anneloes van den Adel!

Lyrical (Podiumkunst)
Muziektheater
Lyrical heeft een eigen theatervoorstelling ‘Houd me vast’ waarmee zij meerdere malen hebben opgetreden in een theater. Tijdens het ASF zal Lyrical een korte versie van dit stuk spelen. Het stuk gaat over de liefde: een voor iedereen wel bekend onderwerp. Op een grappige en kritische manier wordt de liefde belicht met behulp van verschillende muzikale nummers.

Tim Nivard (Podiumkunst)
Tim Nivard is een half jaar geleden begonnen als een echte studenten cabaretier. In zijn stuk worden veel herkenbare problemen van studenten belicht aan de hand van verschillende actualiteiten.

Schoonderbeek&VanKlaveren (Podiumkunst)
De voorstelling van Schoonderbeek& VanKlaveren is te omschrijven als een monoloog over twee zusjes. Het kleine zusje is eenzaam achtergebleven en klampt zich vast aan de herinneringen van vroeger. Ze zoekt een manier om om te kunnen gaan met de leegte en gemengde gevoelens van spijt en woede die haar grote zus heeft achtergelaten. Langzaam wordt steeds duidelijker wat er is gebeurd en komt de grote zus door de verhalen steeds meer tot leven.

Jan Jetze (Muziek)
De muziek van Acda & de Munnik heeft Jan Jetze geïnspireerd om gitaar te leren spelen en veel van zijn muziek heeft invloeden van dit duo. Zijn muziek zit tussen pop en kleinkunst in met klassieke gitaarbegeleiding. Vooral zijn teksten zijn bijzonder en hebben vaak meerdere lagen. Het lijkt iets simpels te omschrijven maar heeft wel degelijk een diepere betekenis.

Bugra (Podiumkunst)
Het leven als student in Amsterdam kan zwaar zijn. De beste remedie: jezelf uitlachen. Toch is het niet leuk om het altijd over jezelf te hebben, dus we kunnen gerust ook een ander uitlachen. Dit alles doet Bugra met grappen, liedjes en rijmpjes.

Antonio Costa (Muziek)
De Portugese Antonio Costa demonstreert tijdens zijn act de Portugese gitaar. Hij laat de bezoeker genieten van stukken van grote Portugese componisten zoals Carlos Paredes of Paulo Soares. Hiernaast speelt hij ook zelf geschreven stukken muziek welke ieder een eigen verhaal vertellen.

Siblings (Podiumkunst)
Het stuk “Hoe heet je” is een theatraal onderzoek waarbij Siblings – in galaxy en misschien iets te nieuwsgierig- afvragen met wie ze in de zaal zijn en hierbij 20 minuten van hun leven met het publiek delen.

BIOSCOOP
If Mama ain’t Happy, Nobody’s Happy
“Als je een film over zelfstandige vrouwen wilt maken, moet je dan niet een film over onze familie maken?” Zo beginnen moeder en dochter gezamenlijk aan een portret over de vier generaties boven hen die het allen zonder man deden. Langzaam ontpopt zich een mysterieuze familietraditie waar de moeder trots op is, maar waar de dochter haar vraagtekens bij heeft.

AVA
AVA is geïnspireerd door de Nederlandse modeontwerpster Luna Mijnheer. De film vertelt het verhaal van Sophie, een eenzame wetenschapper die besluit een robot te bouwen, Ava, om haar gezelschap te houden. De film is geïnspireerd door de manier waarop Luna haarzelf ziet als een ‘scientific designer’. Heeft Sophies creatie positieve of negatieve gevolgen? Beoordeel het zelf!

HOUT
HOUT vertelt het verhaal van een gepensioneerde houtbewerker die zijn laatste dagen in een door sneeuw bedekt bos doorbrengt. Hij vervult hier zijn passie: het bouwen van houten dieren.
HOUT is een korte animatie gemaakt door tweedejaars animatie studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Het heeft vijf maanden gekost om het gehele project te verwezenlijken.

The Commonly Odd

Deze film is geïnspireerd door Femke Agema en haar nieuwe lente/zomer collectie 2015. Femke geeft zelf aan een contrasterende persoonlijkheid te hebben; ze wil leven zonder beperkingen, maar tegelijkertijd wil ze haar leven controleren en structureren. De filmmakers hebben dit concept gebruikt om de worsteling van Betty, een jonge vrouw die tegen twee kanten van haar persoonlijkheid aanloopt, te verbeelden. Aan de ene kant is ze angstig om ‘anders’ te zijn; aan de andere kant wil ze niet toegeven aan wat de maatschappij van haar denkt. Betty zal uiteindelijk op een irrationele en luchthartige manier haarzelf vinden.

Odi et Amo
Alles wordt anders voor toneelstudente Line (22) wanneer ze getuige is van een fataal ongeluk voor haar school. Haar perspectief op het leven verandert en haar onbezonnen levensstijl maakt plaats voor een zoektocht naar de zingeving van haar dagelijks leven. Odi et Amo is een observerende fictiefilm over het zoeken naar een eigen identiteit, keuzes maken en het omgaan met existentiële vraagstukken.

Collector of Curiosities
Deze film is geïnspireerd door de Nederlandse modeontwerpster Lisi Herrebrugh. Haar collectie ‘All Eyes on Us’ is gebaseerd op het idee de schoonheid van menselijke verschillen te beschermen. Vanuit dit idee laat Collector of Curiosities zien hoe mensen altijd staren naar hen die ‘niet normaal’ zijn; veroordelend, maar ook nieuwsgierig. De film vertelt over een man die zoekt naar menselijke rariteiten, die subculturen verzamelt en tentoonstelt. Echter, zulke culturen commercialiseren snel en voor de man is het daarom moeilijk zijn expositie fris en spannend te houden.

EXPOSITIERUIMTES
Gus Moystad
Gus Møystad begon serieus te tekenen nadat hij zijn liefde voor comics opnieuw ontdekte in 2012. Vanaf dat moment heeft hij zijn kunst ontwikkeld tijdens een Bachelor in kunstgeschiedenis en literatuur op Amsterdam University College. In augustus begint hij zijn eerste jaar op de kunstacademie. Zijn werk getuigt van een interesse in dubbelzinnigheid, het paradoxale, en ‘doublethink’. Hij werkt veel met het menselijk lichaam en organische vormen; vaak in contrast met geometrische, ‘harde’ vormen. Kleur wordt weinig gebruikt maar dit gebrek wordt gecompenseerd door decoratieve details die de ogen laten dwalen. Hij gebruikt een ‘claire ligne’ stijl die vaak met comics geassocieerd wordt, maar laat daaronder ook een duisternis zien. Zo kan men zijn werk niet echt plaatsen als alleen vriendelijk en komisch, of alleen gewelddadig en donker.

Jonnah Bron
L()ve is intuïtief en experimenteel, rauw en puur, preuts en intiem, grof en zacht, licht en donker. Op een mysterieuze wijze laat Jonnah zien waarom zij zo gefascineerd wordt door de vrouw.

AiRich
AiRich (24) is een Visual Artist geboren en getogen in Amsterdam. Ze houdt zich al tweeënhalf jaar voornamelijk bezig met portretfotografie en haar stijl is een expressie en reflectie van haar levensstijl, smaak en roots. Van concepten creëren en styling tot fotograferen en nabewerking: AiRich is de persoon achter het volledig proces.
Soms zit het verhaal in de expressie, soms de styling of de setting – variërend van beauty shots tot conceptueel werk. De kleurcontrasten, het gebruik van zwarte modellen en haar rauwe stijl zijn vaste elementen die in haar werk sterk naar voren komen.

HAL:
Don’t Wait For The Weekend:
Lady Luck
Ful & co
Michiel Tettero